Lasses viltskola - utbildning inom jakt och vilt Om böckerna - älg, vildsvin, rådjur och småvilt Beställ direkt - beställ din jaktbok Pressmaterial - material om viltutbildning och jaktböcker
 

Om kurserna

Mina kurser och föreläsningar
Lasses Viltskola har inte något fast kursprogram utan anpassar varje kurs efter behov, önskemål och intresse hos kursdeltagarna eller uppdragsgivaren.
Omfattningen kan vara ett kortare teoripass på någon timme eller hela utbildningspaket med teori och praktik som sträcker sig över flera träffar under en termin. Flertalet av kurserna sker i samarbete med bl a
Studiefrämjandet och Svenska Jägareförbundet.

Teoriutbildning
Urtagning, flåning, hängning, mognad/mörning och
styckning, av vilt.
Vildsvinet –Vad gör jag med mitt nyskjuta vildsvin?
Matlagning av vardagsrätter och festmåltider samt
enkel charktillverkning i köket.
Från träff till tallrik. Att förstå sambanden och hur allt
jägaren gör med viltet, efter skottet, styr kockens
möjligheter till gott resultat i köket.
Slaktboden – Att iordningställa en väl fungerande
slaktbod, den enkla och den påkostade.

Praktik
Viltet – efter skottet, Vi tar ur, flår, hänger
(mörar/mognar), styckar och paketerar.
Matlagning av vardagsrätter och festmåltider samt
enkel charktillverkning i köket.

Kontakt
Kontakta mig gärna för information om planerade kurser eller om du vill ha hjälp med att skräddarsy en kurs, föreläsning eller studiecirkel.