Lasses viltskola - utbildning inom jakt och vilt Om böckerna - älg, vildsvin, rådjur och småvilt Beställ direkt - beställ din jaktbok Pressmaterial - material om viltutbildning och jaktböcker
 

Lasses viltskola

Lasses Viltskola är ett samlingsbegrepp för ett antal böcker, föreläsningar och utbildningar. Målet med dem är att du som jägare ska bli bättre på att hantera ditt viltkött.

I Lasse Viltskola ska du få den information du behöver, när du är tveksam till hur du ska göra i en viss situation eller vid olika moment. Med den kunskapen i ditt jägarbagage vet och förstår du sedan vikten av att ta det lugnt, inte stressa när du fällt ditt vilt och att göra rätt från början. Planera, fundera och tänk till; vad är bäst? Passa här eller flytta djuret, flå nu eller sedan, stycka själv eller be om hjälp etc?
Med kunskaperna från Lasse Viltskola kan du fatta de rätta besluten.

Jag vill också ta död på en del felaktiga myter kring hantering av viltkött och slå ett slag för hur oerhört viktigt det är med praktisk livsmedelshygien redan från första stund du sätter kniven i ditt byte. Det är därför du alltid ska tänka till och planera innan du sätter igång.